Общество

Стартира априлската кръводарителска акция в “Асарел”

Написано от ПЗИНФО
Днес започна традиционната акция по доброволно кръводаряване на дружеството. Тя е част от националната кампания „Капка по капка-живот“ и отново се осъществява в партньорство с Районния център за трансфузионна хематология в Пловдив.
Още от сутринта не липсваха колеги, желаещи да проявят един от най-висшите хуманни жестове, какъвто е доброволното кръводаряване.
Пръв сред доброволците беше 20-годишният Иван Попов, който работи в “Ремонт Рудник и ЦРБ” и дарява кръв за четвърти път, а откакто е наш колега общо три пъти се е включвал в акциите по кръводаряване.
Сред първите беше и колегата от дъщерното ни дружество “Асарел Ремонт” – Петко Дюлгяров, който над 20 години е редовен кръводарител и споделя, че освен за благородната кауза, го прави и от здравословна гледна точка. До края на кампанията предстои да дари кръв и неговата съпруга Любка Дюлгярова, с която освен, че споделят едно работно място, са съпричастни и в това добро дело.
Колегите Добрин Добрев от отдел “Строителство” и екологът Невен Настев се включиха в акцията, дарявайки кръв за дете на свой колега. “Дарявам за 12-и път, но сега го усещам по-специално, защото знам на кого помагам”, сподели Добрин с нас. Невен пък се “престрашава” да стане кръводарител за втори път в живота си и не скри усмивката от извършения хуманен жест.
До края на деня преминаха общо 23-ма колеги, като сред тях бяха Крум Бакалов от отдел “Минно инженерство“, Николай Калайджиев и Иван Джубелиев от “Ремонт Рудник и ЦРБ”, Добрин Карайлев от ремонта на обогатителната фабрика и Недка Плачкова от “Асарел Ремонт”.
За по-добрата и безопасна организация в здравната служба е въведено предварително записване на часове. Всеки колега, който има желание да дари кръв, в името на това нечий живот да получи шанс за спасение, може да го направи и на 9, 16, 23 и 30 април от 9.00 до 12.00 часа.

Коментари