Общество

Становище на БНП Париба Лични Финанси, България във връзка с информация от КЗП

Уважаеми колеги,

Във връзка със съобщение за медиите, публикувано на 04 юли 2017 г. от Комисията за защита на потребителите (КЗП), озаглавено „КЗП забрани на Париба Пърсънъл Файненс да заблуждава клиентите при отпускането на „безлихвени” заеми, ВАС потвърди заповедта“, бихме искали да ви предоставим следната информация:

 

БНП Париба Лични Финанси, България не предлага потребителски кредити за покупка на стоки на изплащане с 0% годишен лихвен процент и такса „Ангажимент“ от 2015 г. До тогава този продукт е представян като потребителски кредит с 0% годишен лихвен процент (ГЛП), а не с 0% годишен процент на разходите (ГПР), а наличието на такса „Ангажимент“ е било обявявано ясно и напълно коректно както в преддоговорната информация, така и на първата страница на договорите за отпускане на кредит.

Тъй като за нашата компания гласът на клиента е от изключителна важност, ние регулярно провеждаме изследвания на клиентската удовлетвореност и в резултат на тях адаптираме търговските си практики. Именно в рамките на този процес, през 2015 г., компанията ни взе решение да преустанови предлагането на потребителски кредити за покупка на стоки на изплащане с 0% годишен лихвен процент и такса „Ангажимент“.

Уважаеми колеги,

БНП Париба Лични Финанси, България стриктно спазва българското законодателство и прилага високи международни стандарти не само при предлагането на финансови продукти, но и през целия период на обслужване на кредита. За нашата компания е изключително важно да бъдем максимално коректни със своите клиенти и те да го знаят – това е част политиката на отговорно кредитиране, която следваме от 1953 г. Доказателство е фактът, че над 710 000 от нашите над 1,4 милиона клиенти са ползвали услугите ни повече от веднъж.

Бихме искали да подчертаем, че БНП Париба Лични Финанси, България като част от една от най-големите финансови групи в света – BNP Paribas, е изключително отговорна компания с перфектна репутация. Като един от лидерите на пазара на потребителско кредитиране в страната, който предлага възможността за покупка на стоки на изплащане в над 3 000 търговски обекта в цялата страна, компанията ни е важен стълб за възстановяването и развитието на икономиката като подкрепя бизнеса на своите търговски партньори и стимулира потреблението

Коментари