Криминално

Стана ясно каква присъда може да получи убиецът на Ангел

Написано от ПЗИНФО

От 10 до 20 години затвор може да получи Никола Райчев за убийството на 21-годишния Ангел, обяви наблюдаващият прокурор по делото Георги Кацаров. Обвинението срещу Никола е за умишлено убийство. Предстои прокуратурата да поиска постоянна мярка задържане под стража.
Разследването е установило, че до фаталния изход се стига след две прободни рани с нож. Инцидентът е станал в присъствието но момиче, с което Ангел имал взамиотношения от около седмица.

Извършителят е избягал веднага след извършеното деяние. След повече от денонощие работа полицията го намерила на централната ЖП гара в София. Няма данни да е направил опит да се предаде.

На този етап отказва да коментира случилото се, уточни прокурор Кацаров.
Основната причина за инцидента остава ревност. Има свидетели на случилото се, а прокурор Кацаров призова всички, които са видели какво е станало да потърсят полицията и да предоставят информацията, като тя ще помогне на разследването.
Въпреки твърденията за участието на младежа в улични боеве официална информация за криминална проява няма. Изключение прави сигнал от 2021 година, когато негова приятелка е сигнализирала, че е била отвлечена от момчето.

Коментари