Спорт

Стадионът на Хебър заслужи лиценз за efbet Лига

Написано от ПЗИНФО

Стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик получи зелен семафор от БФС за домакинство на официални срещи от шампионата на efbet Лига. Днес преди обяд в Пазарджик за финален оглед на спортното съоръжение пристигна тежка инспекция от футболния съюз.

Тук бяха директорът на направление „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, шефът на Лицензионната комисия Георги Лалев, отговорникът за ВАР в България Петър Петров, представители на Охранителна полиция при ОДМВР – Пазарджик, председателят на ОС на БФС – Пазарджик Йордан Линков и представители на други компетентни органи. След края на инспекцията официално изявление направи Петър Петров.

„Стадионът отговаря на изискванията на FIFA за провеждане на футболни срещи със системата VAR и може да домакинства за двубоя със Спартак(Варна) след няколко дни. От страна на телевизията има някои дребни изисквания относно кулите за видео операторите, но това ще бъде коригирано до втория домакински мач на Хебър“, заяви Петров.

Припомняме, че по договорка с БФС и Диема Спорт първите две домакинства на отбора от Пазарджик са планирани да се играят в светлата част на деня, тъй като в момента се правят последните щрихи по електрическото осветление. То ще бъде окончателно готово за използване през месец март.

Коментари