Спорт

Сребро за „Бадминтон-скуош клуб“ от Държавното за мъже и жени

Пазарджик „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ се завърна с вицешампионска титла от провелото се в столичната зала „Европа“ Държавно отборно първенство за мъже и жени смесени отбори.новината съобщи треньорът Неделчо Кесов. Участие в надпреварата са взели първите 16 отбора в България.

 

В предварителната група нашите са победили отборите на Бургас със 7:0 срещи, на Велико Търново с 6:1 срещи и на “УСКБ”-София с 5:2 срещи. В полуфинала, където играят победителите в групите пазарджишките бадминтонисти побеждават драматично, както го описа наставникът, миналогодишните шампиони от Стара Загора с 4:3 срещи. Много силна игра са показали Стефан Гърев на единично мъже, Борис Кесов и Добринка Смилянова на смесени двойки, които са изкарали решителната последна среща при 3:3, което е класирало за финала клубът от Пазарджик.
Там губят с 5:2 срещи от отбора на Хасково и остават със среброто. Кесов отчита класирането като изключително голям успех в края на годината, още повече че е постигнат в отсъствието на Стефани и Габриела Стоеви.


Трети в състезанието е отборът на Стара Загора, който побеждава за трето място “НСА”-София с 5:2 срещи
Отборът на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ в София представят: Илиян Янков, Илиян Стоилов, Стефан Гърев, Борис Кесов, Кристиян Митев, Гергана Павлова, Добринка Смилянова, Йоана Малинова, Михаела Иванова, Бистра Манева.

Коментари