Спорт

Спортното училище отново се гордее със своята Дара

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Грацията на Спортното училище в Пазарджик Дара Стоянова направи отлично представяне на Държавното първенство, съобщи училищното ръководство.Държавното клубно първенство по художествена гимнастика, с награден фонд 40 000 лева, се проведе на 22 октомври в зала „София“. В състезанието взеха участие първите 12 клуба, класирали се от проведените състезания от държавния спортен календар на БФХГ през изтеклата година. Те се състезаваха в 3 фази – двубои между клубовете в първа и втора фаза и един финален трибой. За втора поредна година, след много трудни елиминации с едни от най-силните клубове в страната, Купата и златните медали отидоха в клуб „Илиана”.

Една от звездичките на клуба победител беше и възпитаничката на Спортното училище в гр. Пазарджик, Дара Стоянова. Дара направи своите първи стъпки в художествената гимнастика в Пазарджишкия клуб „Диляна Прима“ и продължава да учи в Спортното училище.  Сега тя е член на Национален отбор по художествена гимнастика девойки индивидуално. В Държавното Клубно първенство Дара участва във втора и трета фаза на състезанието и успя да спечели 5 от 5 възможни точки за своя нов отбор!

Екипът на Спортното училище не крие гордостта си: „Браво Дара, представи се чудесно и много достойно! Пожелаваме си още безброй поводи да ни караш да се гордеем с теб и още много, много  успехи по пътя към заветната мечта!“

Фотограф: Анна Недкова БФХГ

Коментари