Общество

Спортното стартира кампания за прием на втори тур

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик За всички деца, които искат да се занимават сериозно със спорт, се открива отлична възможност. Спортното училище в Пазарджик стартира кампания за прием на втори тур. Кампанията ще започне на 9 август и до 15 август всеки работен ден ще се приемат документи за кандидатстване. Изпитите са по избрания вид спорт и ще се проведат на 19 и 20 август по график.На втори тур в Спортно училище Пазарджик се приемат ученици за всички класове от 5-ти до 9-ти в 14 различни спорта. Информация всеки кандидат може да намери на сайта на училището.

Над 230 ученици избраха да тренират и учат в Спортно училище град Пазарджик само две години след неговото откриване. За следващата 2019/2020 година на първи тур бяха приети близо 60 нови ученици. Интересът към учебното заведение е голям, тъй като много ученици и родители вече разбират, че заниманията със спорт са от изключителна важност. Освен това през изминалите две учебни години младите възпитаници на Спортното училище успяха да докажат, че са достойни представители на града ни не само на местни, но и на национални и дори на международни състезания, печелейки медали и купи. Училището вече има няколко републикански шампиони в спортове като джудо и петобой. Добри постижения отбелязват учениците и в останалите спортни дисциплини, а голяма част от тях имаха шанса да тренират и се състезават и в чужбина.

Спортно училище предлага безплатно настаняване в общежитие за учениците, които не са от Пазарджик, безплатна спортна екипировка на всички ученици и столово хранене. Завършващите средното си образование в Спортното училище, се обучават в професионално направление „помощник-треньор“ и имат предимство при приемане в Национална спортна академия.

Сн. архив

Коментари