Спорт

Спортни журналисти от 13 държави се събраха в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО
Пазарджик ба домакин на годишния конгрес на Асоциацията на спортните журналисти в Югоизточна Европа (SEESJA).
Пред спортни журналисти от 13 държави, кметът Тодор Попов, президентът на ВК Хебър Александър Иванов и председателят на МСК Пазарджик спортува Ренета Камберова, представиха успехите и условията за развитие на спорта в Пазарджик.
Гости на високия форум бяха Димитър Илиев, Министър на младежта и спорта, Президентът на Европейската асоциация на спортните журналисти (ÀIPS Europe) – Чарлз Камензули, Президентът на SEESJA – Боско Трпески и членове на Асоциацията.
Когато хората на спорта, държавната и местната администрация и журналистите работят в една посока, то резултатите ще има, за да можем заедно да легализираме спорта като една успешна социална политика, акцентира на конференцията Тодор Попов.
Паралелно с конгреса се проведе и 9-ото първенство по футбол за журналисти за купата на името големия български коментатор Николай Колев-Мичмана.
В събитието участват журналисти от България, Унгария, Гърция, Турция, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Черна гора, Молдова и Кипър.
На българска земя заседава и Бордът на ÀIPS Europe. Освен президентът Камензули присъстват и членовете на Изпълнителния комитет Гиорги Шолоши (Унгария), Мурат Агджа (Турция), Еродотос Милтиадос (Кипър), Аспасия Велонаки (Гърция) и Найден Тодоров (България).
В Изпълнителния комитет на ÀIPS Europe за първи път в 45-годишната история на организацията има и представител на България.
Българската асоциация на спортните журналисти организира конгреса на SEESJA за 2023 г. и футболния шампионат в партньорство с Община Пазарджик, асоциация „Докосни дъгата“, сдружение „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“, сдружение „Младежки гвардейски отряди“ и със съдействието на Българския спортен тотализатор.

Коментари