Общество Спорт

Спортните успехи на Йоана и Иван

Пазарджик Писмо до ПЗИНФО разказа за спортните успехи на две деца от Пазарджик. Йоана и Иван Тръндеви са сестра и брат, а леката атлетика им е донесла много отличия през цялата 2017 г.

 

Деветгодишната Йоана Тръндева е ученичка в ІІІ клас на НУ „Васил Друмев“. През годината е младата госпожица е участвала в 6 състезания на Атлетическа Лига Go! KIDS! 2017, гр. София, чийто организатор е Priority Sport Club, София. В актива си има 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала (общо 9 медала от общо 12 старта) в дисциплините 60 м гладко бягане момичета 2008 г. и дълъг скок от място момичета 2008 г. С тези си постижения малката атлетка се е наредила на второ място в генералното класиране и е  получи купа.

От участието си в организираното от НСА състезание КЛАСАниада, гр. София, Йоана добавя два още медала от двата си старта – сребърен на 60 м гладко бягане момичета 2008 г. и бронзов на дълъг скок от място за момичета от същата възраст. Още три медала добавя и от състезанието „Децата на Берое“, гр. Стара Загора, организирано от  СКЛА „Берое“ и Министерство на младежта и спорта. Тук гладкото бягане на 60 м й носи златен медал, също златен печели и на дълъг скок след засилване, а на 300 м гладко бягане (маратон) грабва сребърното отличие.

От всички състезания през 2017 г. Йоана Тръндева е спечелила общо 14 медала (4 златни, 5 сребърни и 5 бронзови медала) и 3 купи за победите си в дисциплините 60 м гладко бягане и дълъг скок момичета 2008 г.

Иван Тръндев е по-малък, но бързо настига кака си в спортните успехи. Той е на 7 години и е първокласник в НУ „Васил Друмев“. Има 3 участия в състезания на Атлетическа Лига Go! KIDS! 2017, гр. София. В шестте си старта печели два златни и един бронзов медали в дисциплините 60 м гладко бягане момчета 2010 г. и дълъг скок от място. Надпреварата в „Децата на Берое“ му носи сребърен медал в дългия скок със засилване.

За цялата 2017 г. от всички състезания Иван Тръндев е спечелил общо 4 медала (2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов) за победите си в дисциплините 60 м гладко бягане и дълъг скок момчета 2010 г.

Екипът на pz-info.com пожелава още по-големи успехи на младите атлети през 2018 г. и заслужени поводи за радост и гордост на майка им.

Коментари