Криминално

Спипаха 37-годишен мъж да превозва нелегални миграни от Афганистан и Пакистан

Написано от ПЗИНФО

Мъж превозвал нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци е заловен от автопатрул на РУ-Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Пазарджик.

При опит да бъде спрян той се опитал да избяга от униформените. В полунощ пътя между селата Калугерово и Лесичово, автопатрул при полицейското управление в Пазарджик опитали да спрат лек автомобил „Ауди“, вместо да се подчини той натиснал педала на газта, продължил по пътя и опитал да се укрие.

Полицаите го последвали незабавно и не след дълго видели колата да спира, а водачът да бяга от нея. Благодарение на бързата и адекватна реакция на органите на реда бил заловен 37-годишен мъж от София. В автомобила му били открити двама чужденци без документи за самоличност.

В резултат на предприетите действия и насочените допълнителни екипи са открити и още петима мигранти, които били свалени от водача преди да бъде спрян.

Работата с чужденците продължили служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик. Оказало се, че те са граждани на Афганистан и Пакистан, като всички са без документи за самоличност.

Днес те ще бъдат транспортирани и настанени в Специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“. Шофьорът на леката кола е задържан в ареста за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая се водят досъдебни производства.

 

Коментари