Криминално

Спипаха мъж от Пазарджик, превърнал къща в Карабунар в наркооранжерия

Написано от ПЗИНФО

Млад мъж е задържан за отглеждане, държане и разпространение на марихуана. Открито е голямо количество обработен сух канабис, както и отлично обособена домашна наркооранжерия.

Всички процесуални действия на полицейските органи  са осъществени под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Екипи от криминалисти от ОДМВР и районното управление в областния град извършили претърсване в имот, намиращ се в септемврийското село Карабунар.

Той бил стопанисван от 32-годишен пазарджиклия. Оказало се, че в къщата мъжът е обособил отлично оборудвана и добре прикрита домашна наркооранжерия. В някои от съседните помещения е извършвана последващата обработка на дрогата и подготовката за нейната дистрибуция.

Открити са засадени в саксии общо 76 растения от рода на конопа в начален етап на развитие. В други стаи са намерени множество пластмасови съдове пълни със суха листна маса от глави и съцветия с общо тегло от близо 15 килограма висококачествена марихуана.

Иззети са и над 56 килограма стебла и листа, на които предстояла допълнителна обработка. Наркооранжерията била отлично оборудвана с осветление, системи за контрол на вентилацията, влажността на въздуха и температурата.

Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Продължава работата по документиране на престъпната му дейност.

Обвиняемият Т.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

Коментари