Институции

Спешно заседание на Кризисния щаб в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Кризисният щаб за борба с коронавируса в област Пазарджик проведе спешно заседание тази вечер, след потвърдените по-рано днес първи случаи на COVID-19 в областите Плевен и Габрово.
Областният управител Стефан Мирев запозна членовете на щаба с разпоредените от днес мерки от министъра на здравеопазването за всички административни области в страната. Те са сведени за изпълнение от държавните институции и общинските администрации в област Пазарджик.
– Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, в това число и кина;
– Спортните мероприятия да се провеждат без публика;
– Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;
На регионалните здравни инспекции е разпоредено да създадат организация съвместно с лечебните заведения за осигуряване на леглови резерв, както и за организация на работа на медицинския персонал. Остават в сила въведените противоепидемични мерки, във връзка с обявената грипна епидемия в цялата страна до От днес, включително, и след края на грипната ваканция, като превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19, се преустановяват училищните събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна. Отлагат се и планираните състезания и олимпиади, няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб.
Областните управители, кметовете на общини и органите на МВР оказват пълно съдействие като създадат организация за осъществяването на контрол по изпълнение на разпоредените мерки.
В проведеното заседание участваха зам.-областният управител Йордан Кожухаров, управители на болници, ръководители и представители на: РЗИ, РЗОК, ЦСМП, РУО, ОДМВР, ДАНС, общински администрации, Областен съвет на БЧК, Сдружение на обшопрактикуващите лекари, Регионална колегия на БЛС.

Коментари