Институции Култура

Специални гости посетиха Областна администрация Пазарджик на Игнажден

Написано от ПЗИНФО
Облечени в традиционни български носии, под звуците на българската гайда, учениците и учителите от СУ „Народни будители“ гр. Брацигово, прекрачиха прага на Областна администрация Пазарджик. На Игнажден, по стар български обичай те станаха „полазници“ в сградата на администрацията и пожелаха здраве, успехи и благодат на служителите, които аплодираха песните и наричанията на младите коледари.
„Много се радвам, че на днешния светъл християнски празник вие сте наши гости. Това предвещава ползотворни и благословени дела през новата година. Благодаря на всички ученици и техните учители за вълнуващото пресъздаване на традиционния обичай „Коледуване“, каза зам.-областният управител Стефан Димитров. Той пожела на децата да бъдат здрави и да постигат успехи в училище.
Директорът на училището Росица Дафова сподели, че всяка година на Игнажден учениците гостуват в различни институции, като в празничната програма се включват все повече деца. Това много ни радва, защото децата са тези, на които трябва да предадем подобаващо нашите красиви и непреходни традиции и обичаи, каза г-жа Дафова.
На днешния Игнажден коледарите от брациговското училище гостуваха още на служителите от община Брацигово, РУО Пазарджик и Регионален исторически музей.

Коментари