Криминално

Служители на ГДБОП предотвратиха разпространението на българския пазар на 21 тона контрабандно пилешко месо

Пазарджик Съвместната операция на територията на ГКПП „Дунав мост“ Русе е проведена под координацията и ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки с участието на служители от НАП, Икономическа полиция – ОДМВР-Пазарджик и БАБХ. 

 

В рамките на операция за последващ фискален контрол е предотвратено контрабандно разпространяване на българския пазар на 21 000 кг замразено пилешко месо. Действията са осъществени под координацията и ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари (МКЦПККДРСТ) при ГДБОП. 
На 18 април, по предварителен план за извършване на проверки на стоки с висок фискален риск, съвместни екипи на „Икономическа полиция“ при ОДМВР-Русе и мобилни екипи на Дирекция „Фискален контрол“ към НАП спрели за проверка  непосредствено след ГКПП „Дунав мост“ Русе товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът Д.И. декларирал пред контролните органи, че превозва храна за животни от пилешко месо. Стоката е обезпечена, на превозното средство е поставено техническо средство за контрол (ТСК).
При разтоварването в района на Пазарджик, в присъствието на контролни органи от НАП, Българска агенция за безопасност на храните и „Икономическа полиция“-ОДМВР Пазарджик, е установено, че превозваната стока е пилешко месо (бутчета) с произход Полша. По случая е образувана предварителна проверка, предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура-Пазарджик.
Служителите на НАП са наложили предварително обезпечение – предварително плащане на данъчни вземания в размер на 30 % от стойността на внесената стока, а по отношение на фирмата-получател е започнато ревизионно производство.

 

Коментари