Спорт

След 20-годишна пауза Пазарджик има шампионски титли в бадминтона от Държавното за мъже и жени

Пазарджик Сестрите Стефани и Габриела Стоеви продължават да жънат успехи. Поредният връх, който те покориха е на Държавното лично първенство по бадминтон за мъже и жени в столичната зала "Европа", като състезателки на „Бадминтон-скуош клуб“ Пазарджик, съобщава от клуба Неделчо Кесов.

 

В спора около мрежата са участвали 180 състезатели от 38 клуба. Стефани и Габриела са държавни шампионки на двойки жени, с убедителното 2:0 на финала срещу Мария Делчева/Мила Иванова-Стара Загора. Стефани взима шампионската титла и на единично с драматична победа на финала срещу Мария Мицова – „НСА”София с 2:1 гейма след обрат от 0:1 до 2:1.
Габриела Стоева е трета на единично жени, Гергана Павлова е девета. Любопитното е, че жребият е изправил Гери срещу Стефани Стоева на осминафиналите.

На смесени двойки Габриела Стоева, с партньор Филип Шишов -“Академик”София, са втори, като губят финала с 2:0 от Алекс Влаар/Мария Мицова(Левски-Люлин/НСА).
Стефани Стоева с партньор Владимир Шишков-Стара Загора са трети.
Алекс Попов/Гергана Павлова са пети, като само липсата на опит им попречи да вземат медал, коментира Кесов.
Гергана Павлова с партньорка Таня Иванова-Хасково са пети на двойки жени въпреки че са по на 14 години и само малшанс им попречи да вземат медал. Четвъртфинала те губят с 2:1 гейма, като изпускат контра гейма 21:19.
Борис Кесов/Алекс Попов са девети на двойки мъже а Илиян Янков/Илиян Стоилов са седемнадесети.
На единично мъже Борис Кесов е девети, а Алекс Попов е десети.
Златните Европейски момичета на България донесоха в гр. Пазарджик на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” първите титли от Държавно-лично първенство след двадесет години пауза.

Коментари