Криминално

След кражба в Панагюрище и продължително преследване е задържан пловдивски апаш с дебело досие

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик. След продължително преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж, извършил кражби от търговски обекти, съобщи пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. От началото на месеца на територията на Стрелча били документирани две кражби, извършени по идентичен начин – след взлом на вратите, извършителят отмъквал голямо количество цигари и оборотни пари. Малко преди 4 часа на 20 март, в РУ-Панагюрище постъпил сигнал от частна охранителна фирма за задействана сигнална система на магазин в центъра на града. Автопатрул от Участъка в Стрелча пристигнал на мястото и екипът предприел заградителни действия. Униформените успели да засекат извършителя, който бързо изхвърлил откраднатите цигари и скочил в коритото на река Стрелчанска Луда Яна.

За локализирането и задържането му били мобилизирани служители от криминална и охранителна полиция при РУ в Панагюрище и местния участък, включен бил и полицейски служител със следово куче, съдействие оказали и лесничеи от близките горски стопанства. Един от тях засякъл беглеца и незабавно информирал униформените. Така след близо 14-часово издирване в гориста местност, в землището на село Дюлево е задържан 43-годишен мъж от Пловдив,  с богато криминално минало.

Спрямо него до момента са регистрирани 44 заявителски материала, основно за взломни кражби, осъждан, като му е налагано и наказание „лишаване от свобода“. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище. Образувано е досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Изяснява се съпричастността на мъжа към извършени кражби от територията и на други региони. Работата по случая продължава.

Коментари