Култура

„Славеите” стартират първия си сезон без народни носии

Пазарджик Детски народен хор „Славеите” при НЧ „Христо Ботев – 1897” днес стартира своя първи творчески сезон. Официалният дебют на хора е от 19.00 ч. в читалището. В състава участват деца от 4 до 18-годишна възраст. Репертоарът е съобразен с възрастта им и включва образци на автентичния фолклор от всички музикално-фолклорни диалекти в страната. Хорът обаче не започва пътя си без трудности. Диригентът на хора Георги Иванов споделя, че младите таланти са без народни носии. Молбата му за съдействие публикуваме без намеса:

Скъпи сънародници,

Аз Георги Иванов – диригент на Детски народен хор „Славеите” при Народно читалище „Христо Ботев” – град Пазарджик и всички деца от състава, се обръщаме с огромна молба към всички Вас!

Започваме новия творчески сезон без красивите и пъстри народни носии, които ни бяха отдадени за ползване от Общински детски комплекс – Пазарджик, където се помещавахме до средата на месец август тази година.

За наша огромна радост, получихме подкрепа от Народно читалище „Христо Ботев – 1897г.”, чието ръководство ни предостави прекрасна и уютна зала за осъществяване на репетиционната дейност.

Имаме огромно желание да участваме активно в културните прояви в града ни, в страната, а защо не и извън пределите на България! Към настоящия момент получаваме десетки покани за концерти и конкурси, които няма да можем да осъществим, поради липсата на сценично облекло.

Молим всички, които имат финансова възможност и желание да ни помогнат, за да имаме отново народни носии и щастието да грейне по детските лица, да продължим да съхраняваме и опазваме българския песенен фолклор и да носим гордо славата на родния ни град и България!

За връзка с нас:

e-mail: bulgarian_choir@abv.bg

hor.slaveite@gmail.com

http://bulgarianchoir.simplesite.com/

телефон: +359894945835 – Георги Иванов – диригент

Дарения може да изпращате и по сметка: BG51UBBS80021087334420 

С ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ И НАЙ-ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ!

ГЕОРГИ ИВАНОВ – ДИРИГЕНТ НА ДЕТСКИ НАРОДЕН ХОР „СЛАВЕИТЕ”

И ВСИЧКИ ХОРИСТИ ОТ СЪСТАВА

Коментари