Спорт

СК “Кодокан” е домакин на Отборното първенство по джудо за юноши и девойки, и мъже и жени

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик На 11 и 12 май Пазарджик ще бъде домакин на едно от най-престижните състезания по джудо – Отборното първенство за юноши и девойки старша възраст, и мъже и жени. За участие в него заявка са дали над 40 отбора от България. Освен пазарджишкия "Кодокан" в състезанието ще се включат още ЦСКА, "Левски" София, "Локомотив" София, както и отбори от Пловдив, Русе, Силистра, Варна, Перник.

 

Организатори на проявата са СК "Кодокан", Община Пазарджик и Българската федерация по джудо. От СК "Кодокан" изказват специална благодарност на кмета на Пазарджик Тодор Попов за подкрепата и ангажираността за това състезание и канят почитателите на спорта в събота и неделя в зала "Васил Левски". Началото на състезанието и двата дни е в 10.00 часа.

Пазарджишкият клуб ще участва с пълни отбори във всички възрастови групи и категории и въпреки че срещите ще са много оспорвани, треньорите се надяват на отлични резултати.

Другите големи надежди на СК "Кодокан" сега са насочени към Валентин Алипиев /кат. до 60 кг/. Утре той ще участва в турнир от веригата Гран при в Баку, който носи точки за Олимпийските квалификации. Шансовете на Алипиев са големи, като се има предвид, че той вече си осигури участие на Европейските игри  това лято.

Коментари