Институции

Сключиха договорите за проектирането на новите къщи в с. Кръстава

Написано от ПЗИНФО

Днес бяха подписани договорите за проектирането на 7 –те къщи на хората, които загубиха домовете си при пожара в село Кръстава през август. За всяка сграда се изготвя отделен проект.

Със свое решение от месец септември ОбС-Велинград предостави безвъзмездно и безсрочно с ОПС седем урегулирани поземлени имота на засегнатите семейства. По решение на комисията, която бе натоварена с разпределението и контрола на средствата от дарителската сметка, за всяка къща се предоставят по близо 73 000 лв. Община Велинград ще заплати проектите на сградите, както и строителния надзор, но договорите за проектирането се сключат със собствениците, на които е отстъпено правото на строеж.

Мустафа Джамбазов и Ресим Сали, чиито семейства пострадаха от огнената стихия,  изразиха своята благодарност към всички, които дариха средства и материали, за да могат те и съседите им да направят отново домовете си след преживяното. Помощта от страна на общината, и лично на кмета д-р Коев и на кмета на селото Салих Узунов, също е голяма, споделиха те, защото само, който не е изпадал в това положение, не знае какво е да разчиташ на добрината на хората и на помощта на институциите.

Коментари