Спорт

Силно представяне в Италия и два медала за Теди Павлова

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик, Бонзано С отлично представяне и два медала се завърна от Италия състезателката на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ Теодора Павлова, съобщи от клуба наставникът Неделчо Кесов. От 27 до 30 април в италианския град Бонзано се проведе Международен турнир за юноши и девойки под 15 години. В надпреварата участваха над 150 състезатели от цяла Европа, уточни Кесов. В едно изключително конкурентно състезание Теодора Павлова успя да завоюва сребърно и бронзово отличие, добави треньорът.Среброто Теди печели на двойки с партньор Рафаела Силва (Португалия). Момичетата не са успели да изиграят финала поради неразположение  на Силва. Преди това двете победиха изключително силни съпернички от Италия, Словакия, Полша и Австрия и изненадващо, но напълно заслужено, се окичиха със сребърните медали, казва Кесов.
На единично девойки Теди печели бронзов медал, като отпада на полуфинала от Европейската шампионка във възрастта Ирина Герасим с 21:19/21:19 , като, по думите на наставника си, „бе много близо до това да направи голяма сензация и да отстрани именитата си съперничка“.
Кесов определя класирането на Теди като отлично, като тя е единствената състезателка от българския отбор с толкова предно класиране. Като още по-оптимистична наставникът определя демонстрираната от нея игра, въпреки малкия й опит в международни мачове и турнири.

Коментари