Спорт

Силно Държавно за пазарджишкия бадминтон

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ затвърди позицията си на един от водещите в България клубове по време на Държавното лично първенство по бадминтон за мъже и жени, съобщи наставникът на клуба  Неделчо Кесов.В надпреварата в столичната зала „Европа“ са участвали 115 мъже и 90 жени от 32 клуба. Пазарджишкия клуб са представили 10 състезатели – петима мъже и пет жени.
При жените Стефани и Габриела Стоеви са Държавни шампионки на двойки жени, като на финала побеждават Мария Мицова (НСА)/Димитрия Попстойкова(Виктори-София) с 2:1 гейма.
Стефани Стоева е Държавен шампион на единично жени, с победа на финала над Линда Зачери(Стара Загора) с 2:1 гейма, след страхотна игра в един много качествен мач.
Габриела Стоева е трета на единично жени, като на полуфинал губи от Линда Зачери
Гергана Павлова е пета на единично жени. Тя губи в четвъртфинала с 2:0 гейма, също от Линда Зачери. При женските двойки е пета, с партньор Таня Иванова(Хасково), като за влизане в медалите губят от сестри Стоеви. На смесени двойки Гери и Стефан Гърев са пети, отпададайки за влизане за медали от Димитър Янакиев/Мария Делчева(Левски-София).
Много добро класиране и за женската ни двойка Бистра Манева/Добринка Смилянова, които отпаднаха на четвъртфинал от Мария Мицова(НСА)/Димитрия Попстойкова(Виктори-София) с 2:0 гейма,като преди това отстраниха едни от фаворизираните двойки и националки Калояна Налбантова/Михаела Златанова(Виктори-София) с 2:1, казва Кесов.
Той отбелязва завръщането на позициите на клуба при мъжете, които правят силно първенство с много добро класиране. Стефан Гърев, освен петото място в смесените двойки, е пети на единично мъже, като на осминафинал побеждава един от фаворитите Иван Панев(Хасково) с 2:0 гейма. На четвъртфинала не е успял да завърши срещата срещу Даниел Николов(Виктори-София),поради контузия в играещата ръка. На двойки мъже Стефан Гърев и Борис Кесов са пети, като не са играли четвъртфиналната среща поради контузията на Стефан Гърев, а и Борис Кесов също е бил с контузия в глезена.
Наставникът отчита и добро първенство за двойката Илиян Янков/Илиян Стоилов, които малшанс при жребия е срещнал със силната двойка Цветомир Стоянов(Хасково)/Мартин Цветков(НСА). Двамата отпадат оспорвано с 2:1 гейма, като контра геймът са завършили с резултат 21:19.

Коментари