Култура Любопитно Общество

Седмица на четенето в Овчеполци

Овчеполци, Пазарджик

Децата от детската градина в с.Овчеполци се включиха в Националната седмица на четенето. Това съобщи директорката на детското заведение Ралица Гогова. Тя посочи, че инициативите са стартирали с проявата „Любими приказни герои гостуват на най-малките”.

„За целта децата от по-голямата група в детското заведение с помощта на своите учителки, подготвиха драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка”. Облечени с костюми на героите от приказката, малчуганите  пресъздадоха пред по-малките деца от другата група, това вълнуващо и любимо произведение и допринесоха много за радостта в детските очи от срещата им с приказните герои. Като на истинско представление артистите получиха заслужени аплодисменти, цветя и прегръдки“, съобщи още директорката.

Тя добави, че в рамките на седмицата на четенето детската градина се е  включила и в проявата „С баба приказки разказвам”, като за целта децата от двете групи на детското заведение посетили за първи път в живота си библиотеката в местното читалище „Зора”.“ Там с помощта на библиотекарката госпожа Димитрия Шопова, те разгледаха детския отдел и голяма част от книжките в него. Чрез страниците на книгите, децата се запознаха отблизо с много от приказните герои познати от разказите на мама, баба или госпожата от детската градина. Вълнуващата среща приключи с нова приказка разказана от библиотекарката и много бонбони за любознателните хлапета“, каза в заключение Ралица Гогова.

 

Коментари