Общество

Седмица на отворени врати в съвета по наркотични вещества

Пазарджик Общинският съвет по наркотични вещества (ОСНВ) към Община Пазарджик организира провеждането на Седмица  на отворените врати в залата на Общинския съвет по наркотични вещества (ул. „Пейо Яворов“ 2, ет.3).  Проявата е свързана със Световния ден за борба с наркотиците  – 26 юни и ще бъде под надслов:  „Твоят Живот, Твоят Избор! В него няма място за дрога!“ .

 

Отбелязването на Световния ден ще премине под знака на две събития. Първото, среща с ученици от ПГМЕТ и ЕГ „Бертолт Брехт“, се проведе днес.

Второто, срещи и дискусии с цел   информиране обществеността за проблема, ще продължи до 30 юни. Целта е младите хора да разберат и осъзнаят вредите и тежките последици при употребата на наркотици, както и да се привлече вниманието на родителите към този сериозен проблем. Срещите ще се провеждат в Залата на Общински съвет по наркотични вещества и ще включват прожекция на филм, дискусия, викторина с награден фонд. Целевата група са ученици и родители. След предварително записване, на тяхно разположение ще бъдат Магдалена Банчева и Надежда Йорданова – Екип на ОСНВ.

Коментари