Общество

Сдружението на предприемачите представи Фондация за подпомагане на талантливи деца

Пазарджик В Деня на християнското семейство Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, в лицето на Евтим Янев и Иван Неделчев, представи Фондация за подпомагане на талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“.

 

Председател на Фондацията е Иван Неделчев, а Управителният й съвет седемчленен. Идеята за нея е възникнала още с идеята за паметника на Иван Буров, припомни Иван Неделчев. Пазарджик има нужда от живи хора, от където и идеята за подпомагането им, добави той.  С доста трудности, тази година Фондацията е факт и вече е преминала всички процедури по регистрации. Тя има за цел да насърчава и подпомага развитието на талантливи деца от община Пазарджик, както и изявите им, като съдейства за получаване на образования, умения и култура у подрастващото поколение.  Сред основните критерии за финансово подпомагане на талантливи деца е кандидатите да са български граждани, жители на община Пазарджик, учащи (редовна форма на обучение) до 25-годишна възраст, отличени на регионални и национални състезания, класирани за международни конкурси, олимпиади и др., с успех от последния срок/семестър, не по-нисък от много добър (5.00). Държим на успеха, искаме да подпомагаме наистина умни деца, каза Евтим Янев. На този етап Фондацията може да акумулира годишно около 8 хил. лв. Може да се кандидатства както индивидуално, така и колективно. Няма срокове кога може да се направи това. Финансовата помощ е съответно до 500 и до 2000 лв., без ограничения в каква сфера на образованието или спорта са постиженията на кандидатите. Ако прекъснат учебната година или отпаднат от редовно обучение, губят правото на подпомагане.

УС на Фондацията ще се събира на всеки три месеца, за да разгледа постъпилите заявления, а при необходимост – и по-често. Документите се подават на имейла на Сдружението на предприемачите – schpr©abv.bg. Повече подробности за кандидатстването може да се видят на сайта на Сдружението в рубриката за Фондацията.

Коментари