Общество

Сдружението на предприемачите връчи годишната си награда Предприемач на годината

Написано от ПЗИНФО

Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи наградата „Предприемач на годината“. Носител на бизнес отличието за 2023 година е Стефан Марков – собственик и управител на предприятие за производство на машини за хранително-вкусовата промишленост „САМ -КИНТИ“ ЕООД.

„За тазгодишния предприемач на годината трябва да отбележим, че за пръв път наградата получава бизнесмен, който вече е бил носител на отличието – през 2017 година. Тогава наградата му бе присъдена за значителен ръст в производството на машини за хранително-вкусовата промишленост с марката „САМ-КИНТИ” и за разширяване на дейността със заведение за бързо хранене, което много бързо се утвърди, заради изключително здравословното си меню. Тази година той беше избран единодушно от членовете на Сдружението повторно да бъде отличен с голямата награда за бизнес и предприемачество“. Това каза в приветствието си председателят на Сдружението на предприемачите г-н Иван Неделчев. Отличието беше присъдено на Стефан Марков за бизнес развитие в изцяло нови за компанията сектори и направления: производство на козметични, дезинфекциращи, почистващи и химически продукти със запазената марка „Тип-Топ” и за придобиването на фирмените дялове и запазване на производството в Пазарджик на доказала се във времето фирма ФЕДОН, която има над 30-годишен опит в производство на сладкарски изделия. И двете компании разпространяват продуктите си под марката „Тип-Топ“ и имат пазари както в страната, така и в чужбина.

„Благодаря за честта, която ми оказвате, но искам да споделя, че това не е само мое постижение. През 2017 г. бях сам, децата все още учеха, но сега с подкрепата на цялото семейство – на моята съпруга, на дъщеря ми и особено на сина ми развихме семейния бизнес. Всичко това се случи благодарение на инициативността и креативността на младите в семейството. Успехът дойде благодарение на тях и се радвам, че се вслушах в съветите им. Моето пожелание към всички е да имате такива добри наследници на Вашия бизнес, за да може икономиката и градът ни да се развиват“. Това каза Стефан Марков след като получи наградата. Това е 16-та поредна награда, която сдружението на бизнеса в Пазарджик присъжда. По традиция тя бе връчена от миналогодишния ѝ носител – д-р Неделчо Ситнов. Тази година имаше само голямата награда – без съпътстващите я награди за инвестиции, иновации, социална политика и бързо развиваща се фирма.

Поздравления към бизнеса в Пазарджик и към предприемача на годината отправиха заместник-министърът на икономиката Ивайло Шотев, народните представители Екатерина Захариева и Драгомир Стойнев, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, кметът на Община Пазарджик Петър Куленски, представители на бизнес сдруженията в Асеновград, Панагюрище и Стара Загора, с които бизнесът в Пазарджик поддържа добри партньорски отношения. Гости на събитието бяха също председателят на Общинския съвет Найден Шопов, който е и член на Сдружението, и заместник-кметът Любомир Гечев.

Водещият тържествената церемония снощи г-н Нишан Бъздигян пожела на младите предприемачи, които присъстваха на награждаването на Предприемач на годината, да имат амбиция и хъс да сбъдват мечтите си, да успяват в начинанията си, така че Пазарджик да става все по-добър за живеене град.

Коментари