България

Свърши топлото, идва студ

Написано от ПЗИНФО

През първите дни от новата седмица вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни; в понеделник ще бъде все още сравнително топло с минимални температури между 2° и 7° и максимални – между 7° и 12°, а във вторник и сряда температурите ще са почти без дневен ход, предимно между 0° и 5°.

Времето ще бъде облачно, на места, главно в Западна и Централна България с валежи, в понеделник ще са от дъжд, във вторник със застудяването в западната част от Дунавската равнина и високите полета дъждът ще премине в сняг, а в сряда валежите ще са слаби и на по-малко места, но предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка, по-дебела в Западния Предбалкан. В четвъртък вятърът ще се ориентира от север. Ще преобладава облачно време, на отделни места със слаби валежи от сняг. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.

Минималните температури ще се понижат с 3-4 градуса, а дневните ще се задържат почти без промяна. В петък и събота вятърът ще стане северозападен, с него температурите ще се понижат още, в събота максималните в много райони ще са под 0°. Облачността ще е променлива, често значителна, в Западна България с валежи от сняг.

Коментари