България Общество

Свърши ли лятото?

Написано от ПЗИНФО

В сряда преди обяд, а в Източна България през по-голямата част от деня, ще бъде предимно слънчево, съобщават от НМИХ. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на места, главно в следобедните часове в Западна и Централна България, към вечерта – и в североизточните райони. Вятърът ще е слаб, в западната половина от страната от запад-северозапад, в източната – от североизток. Максималните температури ще са от 25-26° в Западна България до 30-33° на изток.

В четвъртък и петък валежи и гръмотевици ще има на повече места из цялата страна, повишава се и вероятността за локални по-интензивни явления. През първия ден вятърът ще остане слаб, постепенно ще се ориентира от изток-североизток; през втория ден ще стане от изток-югоизток и в Източна България ще се усили до умерен. Температурите ще се понижат с още 1°-3°.

В събота валежите временно ще намалеят като обхват и интензивност.

В неделя в северозападната част от страната отново се повишава вероятността за валежи и гръмотевична дейност. В началото на следващата седмица от северозапад, в Източна България по-късно от североизток, с усилване на вятъра ще нахлува сравнително по-хладен въздух. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Коментари