Институции

Световният шампион по плуване Петър Мицин откри учебната година във Велинград

Снимка: Темпо
Написано от ПЗИНФО

СУ“Св.Св.Кирил и Методий“ във Велинград започна учебната година за 135-ти път и то по шампионски.

На 15 септември училището отвори вратите си за своите ученици в присъствието на световния и европейски шампион по плуване Петър Мицин, който през последните дни и месеци записа една от най-светлите страници в историята на българското плуване.

Петър Мицин е възпитаник на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, където учи до осми клас.

Ученици, учители и гости на тържеството го приветстваха с бурни аплодисменти, с много любов и възхищение.

Директорът на Иновативно СУ “Св. св. Кирил и Методий”- г-жа Ани Василева благодари на Петър Мицин и на неговите родители за постиженията, с които прославя своя град, своето училище и родина и му връчи Почетния знак на училището!

Тази година стартира с благотворителна кауза под надслов “Добротворство с въздействие”! Събраните средства ще бъдат дарени на Народно читалище „Отец Паисий – 1893“ и ОНЧ “Св. св. Кирил и Методий- 1905”!
Гости на тържеството бяха: г- жа Светла Томова – зам.-кмет на община Велинград, г- жа Ася Ходжова- председател на обществения съвет на училището, г- жа София Нанова – председател на училищното настоятелство!
Гвоздеят в тържествената програма бе емблемата на община Велинград – Мажоретен състав към Представителния духов оркестър “Д. Мечев” и Представителен ансамбъл за народни песни и танци “Чепино!

Коментари