Общество

Ротаракт клуб Пазарджик и Съветът за младежка политика в обща кампания

Пазарджик Младежите от пазарджишките структури боядисаха редица възлови пешеходни пътеки с надпис „Огледай се!“, целящи да засилят вниманието на пешеходците при пресичане. За целта бяха използвани шаблони, боя за маркировка и четки. Доброволците се включиха в акцията в неделя, 30-и октомври, но усилията им ще продължат и в друг ден, когато ще бъдат обхванати още ключови пешеходни пътеки. „Вярваме, че с малките усилия, които полагаме днес, ще направим голяма промяна. Надписите предизвикват вниманието на хората. Това бе важното за нас.“, споделиха младежи от двете организации.

SMP_Rotary

 

„Един живот” е национална кампания на „Ротаракт“ клубовете из цялaта страна, а нейното начало бе дадено преди повече от две години, именно в гр. Пазарджик, след което бе гласувана и за всички клубове в България. Ротаракт клуб Пазарджик – Бесапара е неправителствена организация, която вече шеста година разработва кампании и дейности в ползва на обществото.

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която има за цел да подтиква младежите към активно гражданско участие. Сдружението организира различни кампании и инициативи, както и събития свързани с неформалното образование.

Коментари