Вашите сигнали Любопитно Общество

„Родопската епопея“ – трети март във влака

Септември-Добринище

200 българи избраха да празнуват Националния празник с пътуване с теснолинейката. По иницатива на Кристиан Ваклинов днес влакът бе допълнен и бе с 8 вагона – препълнени и с 20 правостоящи. Ето какво споделя Кристиан за днешната емоция: „Моят Трети март! Най-хубавият в живота ми… "Родопската епопея" – по най-високата жп линия на Балканите! 
Честит празник, българи! И благодаря с цяло сърце на всичките 200 души от София, Пазарджик, София, Димитровград, Чирпан, Стамболийски, Панагюрище, Своге и др., които днес тръгнаха по акъла ми и изпълниха Теснолинейката, с което станаха част от моята-наша кауза и поставиха рекорд за Малката железница с 8 препълнени вагона и 20 правостоящи! Много емоция, много знамена, много песни, много усмивки и много единност в този български ден из този красив български край!  
Направихте ме щастлив! 
Една жена ми се представи – бе довела баща си, който като началник-гара посрещал Царя през 1939 година на гара Белица, при откриването на линията. Довела го днес в Якоруда да види влака пълен и голям, с щастливи хора – такъв, какъвто той го помни от славните години! Беше вълнуващо… „

Видео:https://www.facebook.com/100000575837593/videos/1218635751498941/
 

Коментари