Общество

Родители и деца заедно в играта

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Обикновено историята на един човешки живот започва с мама и татко. Те са винаги там – да помагат, да се грижат, да са всеотдайни и предани родители.

Специалистите от КСУДС-гр.Пазарджик, водени от идеята да привличат родителите не само в случаите, когато има проблем с детето им, но и от идеята да  насърчат родителите активно да участват в училищния  и социалния живот на децата си, организираха игри на открито за деца и родители „Сто усмивки с мама, татко и Аз“, по повод 1 юни- Международния ден на детето.

 

На 31 май 2019г. за втора поредна година Комплексът за социални услуги за деца и семейства проведе игри за деца и родители в парк “Стадиона“, с любезното съдействие на Община Пазарджик и IОУ “Климент Охридски“- гр. Пазарджик, с активното участие на класове 4"б" и 4"в" с класни ръководители Калинка Спасова и Валерия Годжунова, подкрепени от родителите.

В игрите се включиха и деца, ползващи социална услуга в ЦОП към КСУДС- Пазарджик, деца на социални работници, деца доведени от мама, татко, баба и дядо в парк „Стадиона“.

Компания на състезателите прави отборът на Защитено жилище ЕГИДА- град Пазарджик.

Резултатът от съвместните игри на децата с родителите бе удивителен и колоритен. Всички участници в събитието изпитаха радост от преодолените трудности, от импровизациите, от постиженията. Тръгнаха си  емоционално заредени и с пожелание за нови срещи.

Коментари