Институции Общество

“Рисувай с Фрезко 2“ събра над 140 деца

Написано от ПЗИНФО

Над 140 деца изпълниха парк „Остров-Свобода“, който за втора поредна година се превърна в една от най-големите сцени на изобразителното изкуство. Събитието „Рисувай с Frezco” и тази година събра на едно място усмихнати и весели деца, жадни да творят върху лист хартия. Техните родители, баби и дядовци, бяха заредени с не по-малко емоции и щастливо настроение.


Тази година темата на събитието бе „Аз обичам“. Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова влезе в ролята на журналист и проведе импровизирана анкета сред децата, които трябваше да кажат – какво обичат. С вдигане на ръка всяко дете даваше своя отговор. Голяма част от отговорите на децата бяха свързани с обичта им към семейството, други споделиха привързаността си към домашните си любимци, но не липсваха и такива, които даваха по-интересни отговори, като например, че обичат дъгата, морето, сърца и дори… динозаври!


Децата бяха изключително активни и имаха огромно желание, както да рисуват, така и да отговорят на въпроса. Организаторите от Frezco осигуриха всички пособия за малките художници. Освен това бе проведена и голяма томбола с над 60 подаръка от Лакрима и Фрезко.

Ренета Камберова и представителят на Лакрима и Фрезко – Росица Черкезова, наградиха всички деца с грамоти за участие и раздадоха подаръците от томболата. Събитието имаше и рожденик – член от екипа на талисмана на Фрезколиада – слънцето, на когото всички деца изпяха заедно Happy Birthday. “Рисувай с Фрезко 2“ заърши с много снимки за спомен и весели моменти.

Коментари