Общество

РИОСВ приканва общините за регистрация в Европейската седмица на мобилността

РИОСВ приканва общините от област Пазарджик да се регистрират за участие в Европейската седмица на мобилността. Регистрацията за подкрепа и участие за седмицата, която се провежда всяка година от 16 до 22 септември, вече е отворена.

 

През 2016 г. фокусът е върху темата „Интелигентно и устойчиво придвижване – инвестиция за Европа", с акцент върху мотото „Интелигентно придвижване. Силна икономика."
Европейската комисия предоставя възможност на всички заинтересовани страни да се включат в кампанията, като регистрират свои проекти или практики, насочени към устойчивото придвижване на пътя. За участие в кампанията е необходимо да се направи регистрация на населеното място на интернет-страницата    http://www.moew.government.bg/?show=campaigns&cid=78. Там има подробна информация за кампанията, както и помощни материали за нея.
Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с политическата и финансовата подкрепа на ГД „Околна среда" и ГД „Транспорт" на Европейската комисия. Целта на кампанията е да окуражи европейските местни власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да се поканят гражданите да се възползват от алтернативите на автомобила./РИОСВ Пазарджик/

Коментари