Култура

РИМ и Първият национален панаир на музейните сувенири

Пазарджик Регионален исторически музей – Пазарджик (РИМ) взе участие в Първия национален панаир на музейните сувенири, съобщават от РИМ. Той е проведен в периода 16-18.06.2017 г. в Етнографски музей на открито „Етър“. Организиран е от ЕМО „Етър“, Министерство на културата и Сдружение „Български музеи“, чийто председател е нашият музей.

 

Българските музеи са проявили голям интерес към проявата и са предложиха на своите щандове интересни и качествени сувенири. Независимо от дъждовното време, публиката, посетила Етъра, е проявил любопитство и голяма част от посетителите са отнесли за спомен артикули, произведени от музеите.

На щанда на пазарджишкия музей са били изложени магнити с изображения на съкровищата, които се съхраняват в културната институция,  снимки от стария Пазарджик, както и предмети с търговско предназначение, ръчно изработени от  служители на музея по подобие на керамични съдове от праисторията и античността, намерени на територията на региона. Сувенирите са привлекли вниманието на посетителите на Етъра, които са получавали и по един специален подарък РИМ.

Коментари