Политика

Риалити шоуто „Местни избори“

Много обичам предизборните времена.Може би, защото кариерата ми в медиите започна именно в предизборния септември на 1999 година. От тогава все ми е интересно какви конспиративни теории се диплят от този или онзи, как всеки изведнъж става много важен, а всъщност всеки път играта е една и съща – онези, които се мислят за важни са просто пионки в нечия идея.

Но е забавно. Без да обиждам хората, които симпатизират на БСП не мога да не кажа, че техният предизборен филм тази година е най-интересен. Най-вече в Пазарджик и Пещера. Едно, две, та и три събирания и няма крайно решение. Ще почакаме още малко да видим какво ще стане в областния град. Ще почакаме и водещата в страната партия ГЕРБ също да каже официално кой ще е нейният кандидат. Забавно е и как, докато столетницата умува, отцепилите се от нейните редици АБВ от първия път си номинираха кандидата. Така поне трима, които ще се борят за доверието на избирателя в Пазарджик са ясни- Тодор Попов и Благо Солов, които отдавна се заявиха, поради факта, че не зависят от партийна повеля, и Трендафил Величков.
В Пещера след едно отложено и едно измъчено заседание решиха, че кандидатът им ще е Йордан Младенов. Той обаче още не знае иска ли да е кандидат за кмет. Изненадващо настоящият червен кмет на града Козарев се отказа от втори мандат, но за сметка на това в борбата скача неговият заместник Стефан Балабанов. И тук ГЕРБ официално не са посочили своя човек, но поне от месец се знае, че това ще бъде Николай Зайчев – кандидат, който не е член на партията, но с експертен опит, натрупан през последните 12 години спечели доверието на партията на Бойко Борисов.
Във Велинград ГЕРБ номинира Костадин Коев, а БСП ще разчита на трети мандат за Иван Лебанов.
В Панагюрище ГЕРБ ще заложи на настоящия кмет Никола Белшики, а БСП вече посочи Петър Каменски.

Коментари