Институции Общество

Решено: Общината си връща „Синя зона“

Досегашният концесионер на "Синя зона" – свързваната с Гинка Върбакова фирма "Контур – 7" – скоро ще престане да тормози гражданите на Пазарджик и да създава проблеми на кмета с грубото си отношение към шофьорите и системните нарушения на Закона за движение по пътищата и правилника за неговото прилагане. Тази дългоочаквана новина бе потвърдена на днешната сесия на градския парламент.

 

От 1-ви март Община Пазарджик поема отново обслужването на „Синя зона“ и това ще продължи до избора на новия наемател на услугата. Това съобщи пред общинските съветници кметът на Пазарджик Тодор Попов. Формалната причина за раздялата с "Контур-7" е промяната на обхвата на "Синя зона", както и промените в обшинските наредби за организацията на движението в града и за работата на т. нар. паяци. Но този път градоначалникът не скри истинската причина, с която той се съобразява след нестихващото масово недоволтво от работата на концесионера, харесал си "Синя зона" за своя златна касичка. По думите на Тодор Попов „Контур 7“ не се е справила достатъчно добре, с работата си нейните служители са създали допълнително напрежение и са демонстрирали агресивност. Което е и самата истина, за която медиите в Пазарджик неведнъж сигнализираха.

Този път няма да се бърза с провеждането на конкурс за нов концесионер на „Синя зона“, увери съветниците кметът Тодор Попов. Градоначалникът поиска сити-парламентът да излъчи комисия с представители на всички формации в ОбС, която да разработи условията за конкурса и изискванията на които трябва да отговаря новият наемател, искащ да печели от платеното паркиране в града. /Марица\

сн. архив

Коментари