Институции Спорт

Рестарт на футболния „Хебър“?

Тодор Попов: Ще направим необходимото в нашия клуб да се влее ФК "Чико" Бяга, който има необходимия лиценз за "В" група

Пазарджик Община Пазарджик започва реални действия към реализиране на проектните намерения за възстановяване на професионалния футбол в Пазарджик, съобщи кметът Тодор Попов. Всички права, свързани с клуба, са закупени от Найден Шопов.

 

Очаква се в Пазарджик да остане един клуб – почти 100-годишния „Хебър“, в който ще се включат всички съществуващи към момента ДЮШ. Ще направим необходимото в нашия клуб да се влее ФК „Чико“ Бяга, който има необходимия лиценз за „В“ група и относително добър отбор. Ще обезпечим със средства от Общината и спонсори пребиваването си в тази група. Считам, че при правилна работа и с правилните хора, можем да мислим за израстване в перспектива. В плановете с този екип е също, през следващата година да се направят подобрения на помощните игрища, а също и на стадиона, за да отговаря на условията за „В“ група", добави Попов.

Найден Шопов изрази удовлетворение от желанието на Общината по темата за възраждането на футбола в Пазарджик. възможността отново да излезем на футболната сцена е реализирана на 100%, добави той. Според него не е малка възможността още след година да се мисли за „Б“ група. Той благодари на всички съмишленици за идеята и подари на Попов първия клубен плакет на „Хебър“ .

Коментари