Институции

Редовно се дезинфектират превозните средства от градския транспорт

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

Във връзка с препоръките дадени от Общинския кризисен щаб за превенция на разпространението на COVID – 19 е предприета засилена дезинфекцията на територията на Автогара Пазарджик и във всички превозни средства от вътрешноградския обществен автобусен и тролейбусен транспорт в областния център. С дезинфектанти се обработват парапетите, седалките и всички места, които пътниците докосват с ръцете си.

От ръководството на двете транспортни фирми допълниха още, че са поръчани допълнителни количества дезинфектанти с оглед на по-високия интензитет на дезинфекция, а именно четири пъти дневно, заради големия човекопоток и специфичната обстановка.

От Автогара Пазарджик разясниха, че дезинфекция на повърхности, дръжки на врати, парапети и седалки в чакалнята на съоръжението се прави ежедневно и целогодишно, независимо дали епидемичната обстановка е усложнена или не.

По отношение на персонала на двете транспортни дружества към днешна са поръчани и дезинфекционни гелове на спиртна основа, каквито са препоръките на Здравното министерство. Още в утрешния ден дезинфектиращи препарати за ръце ще има налични във всяко едно транспортно средство от вътрешноградския обществен транспорт, тъй като шофьорите и кондукторите в градския транспорт, в това число и служителите на Автогара Пазарджик са в пряк контакт с изключително много хора.

Напомняме на пътниците, че личната хигиена си остава най – сигурната и важна бариера срещу разпространението на вируса, като елементарното на пръв поглед измиване на ръцете след всеки контакт с непознати или посещение на обществено място.

 

Коментари