Институции

Ракитово има нов кмет

Написано от ПЗИНФО

Общинският съвет на Ракитово избра временно изпълняващ длъжността „кмет“ на общината, след като на 21 януари т.г. кметът на общината Костадин Холянов почина след кратко боледуване.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация бяха направени три предложения-за сегашните трима заместник-кметове на общината. Двама от тях-Кристина Овчарова и Ангел Кожухаров си направиха самоотвод.

Те дадоха много добра оценка за опита и качествата на колегата си Цанко Молов-предложен също като тях да заеме временно длъжността до встъпването на нов кмет след провеждането на частични местни избори в община Ракитово.

Общинските съветници гласуваха Цанко Молов да заеме длъжността врид. Молов, който е в екипа на досегашния кмет Костадин Холянов от първия му мандат през 2015 г., благодари за гласуваното доверие и обеща, че ще продължи започнатите от г-н Костадин Холянов проекти- в интерес на жителите на трите населени места-Ракитово, Костандово и Дорково.

Ще продължи и съвместната работа- в дух на разбирателство и подкрепа с Общинския съвет, гарантира той и съобщи, че общината е в много добро финансово състояние благодарение на досегашното управление на кмета Костадин Холянов.

Община Ракитово приключи м.г. с 2 млн. 654 х.лв., всички целеви средства са налични, преведени са делегираните бюджети на учебните и детските заведения, информира главният счетоводител на общината Мариана Допчева. Тя допълни, че няма нецелесъобразно изхарчени средства и няма просрочени задължения. В момента се подготвя отчетът за изпълнението на Бюджет 2022 г., а заради неприетия републикански бюджет всички общини в страната, включително и община Ракитово, работят с по-малко средства.

Коментари