Криминално

Ракитовец влезе в ареста след удар с брадва по главата на съгражданка

Написано от ПЗИНФО

Ракитово Мъж, нанесъл телесна повреда на своя съгражданка след скандал, е установен и задържан от служители на полицейския участък в Ракитово, съобщава пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. Вчера в полицейския участък в Ракитово бил получен сигнал, че 39-годишна жена от града е била прегледана в МБАЛ-Велинград и след това транспортирана в пловдивска болница с фрактура на черепа. На място незабавно пристигнали полицейски служители, които започнали да изясняват случилото се.

В хода на разследването било установено, че във вторник възникнал скандал с последвало сбиване на една от улиците в Ракитово. При мелето пострадалата жена била ударена в областта на главата с тъп предмет. Тя отишла на преглед и той като не се чувствала зле сама решила да се прибере в къщи. Ден по-късно обаче положението се усложнило и тя била транспортирана в болницата във Велинград. Медиците установили черепно-мозъчна травма и това наложило да бъде транспортирана в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив с опасност за живота. Малко по-късно полицаите установили, че нападателят е 24-годишен ракитовец.

Мъжът е задържан, иззета е и брадвата, с която е нанесена травмата на жената. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата във Велинград.

Коментари