Криминално

Районна прокуратура – Пазарджик привлечени като обвиняеми и задържа двама мъже за кражба на златни накити

Написано от ПЗИНФО

Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняеми В.П., на 27 г. и В.Г., на 20 г., за това, че на 4 февруари 2020 г., в с. Мало Конаре, обл. Пазарджик, от частен дом, след предварителен сговор помежду си, в немаловажен случай, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване на стъклото на входната врата, противозаконно отнели чужди движими вещи – 1 300 грама златни накити, с неустановена към момента стойност, от владението на три лица, без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието е било извършено повторно, в немаловажен случай – престъпление по чл. 195, ал. 1 във вр. с чл. 194 ал. 1, във вр. с чл. 28, ал. 1 от Наказателния кодекс. Двамата обвиняеми са били установени и задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ на МВР-Пазарджик.

На 4 февруари 2020 г.,  през нощта, в с. Мало Конаре, обл. Пазарджик,  В.П. и В.Г. се уговорили да извършат кражба в  къща, като знаели, че собствениците са в чужбина. Те разбили стъклото на входната врата и отнели от дома 1 300 грама златни накити. Бил подаден сигнал на тел. 112. На мястото незабавно пристигнала дежурна група при полицейското управление в ОД на МВР-Пазарджик. Извършен бил оглед, иззети са веществени доказателства.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пазарджик. В Районен съд – Пазарджик е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Разследването по случая продължава.

Коментари