Институции

Районната прокуратура -Пазарджик със специална програма

Написано от ПЗИНФО

Заместник-районният прокурор на Пазарджик Петя Тошкова изнесе лекция по наказателно право пред полицаи, които преминават през първоначално обучение в Центъра за специализация и професионална подготовка на служители на МВР в гр. Пазарджик.  

Срещата се осъществи по специална програма на Районна прокуратура – Пазарджик, по която предстои да се проведат срещи с ученици и граждани.

Първата лекция пред полицейските служители беше на тема „Вината и изключващи вината обстоятелства“ и премина в четири учебни часа. Прокурор Петя Ташкова представи множество практически примери от своята практика, свързани с казуси за пътнотранспортни произшествия, нанесени телесни повреди, битови престъпления и др. Тя проследи движението на делото от извършването на деянието до внасянето му в съда и отговори на въпроси, поставени от полицейските служители.

Прокурори от Районна прокуратура – Пазарджик ще изнесат още три лекции  по наказателно прави в Центъра за специализация и професионална подготовка на служители на МВР.    

Коментари