Избори

Различни села, различни проблеми за решаване пред кандидатите на БСП

Трудно ще ви е момчета! Много ще ви е трудно! Въпреки тази констатация жителите на Тополи дол от сърце пожелаха успех на кандидата на БСП за кмет на Пазарджик Стоян Парпулов и неговия екип.

 

Днес жителите на Тополи дол – село с добре развити в миналото занаяти като зидарство, абаджийство, налбанство, кошничарство, се чувстват изоставени. През почивните дни автобуси до там не пътуват, лекар се появява за час веднъж седмично, на него разчитат да донесе лекарства, земите са продадени, от няколко седмици им е отнет дори ключът за Пенсионерския клуб. И все пак в очите им все още има надежда. Събраха се, изслушаха кандидата на БСП за кмет на община Пазарджик и екипа му, споделиха тревоги и желания. Общинските дългове ги изумиха, сделките също и признаха колко ще бъде трудно на екипа на БСП. Много се зарадваха на това, че в програмата на Стоян Парпулов и кандидатите за общински съветници присъстват здравните грижи във всяко село и намерението за подобряване на междуградския транспорт.

Въпреки че на пръв поглед изглежда добре, едно от най-големите села в община Пазарджик, Ивайло, също има немалко проблеми за решаване. В Ивайло БСП издига кандидатурата за кмет на млад и енергичен човек – предприемача Стефан Понев. В това село здравна служба има, но намерението му е тя да бъде преместена на 1-ви етаж за по-лесен достъп на трудноподвижните хора. На първо място Понев поставя за решаване проблема с ВиК мрежата. Започната, довършена до половина и на практика не изпълняваща функциите си. Приоритети са също тротоари, озеленяване, максимално съдействие на земеделските производители, улично осветление, поставяне на банкомат в кметството, подпомагане на фэутболния отбор, изграждане на детска ясла, развиване на художествената самодейност, по-добра визия и грижа за парка. Стефан Понев е човек, който добре познава проблемите на селото, каза Стоян Парпулов и обеща съдействие в начинанията му, като подчерта, че инициативата за тях трябва да идва от жителите на селото.

Жителите на Ивайло пък бяха кратки – Стефан знае, може и ще го направи! Има смелост да бъде кмет на всички!

Коментари