Култура

Работещите в КСУДС излизат на сцена с разкази на Чудомир и компания

Пазарджик Комплексът за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) излиза на театрална сцена със спектакъла ”Скици от малкия град”.

Той е създаден по емблематични разкази от Чудомир и други известни и не толкова известни автори. Какво може да се случи в един малък град, с едни интересни хора, способни да сътворят най-смешните и неповторими кукузлуци (майтапи), елате и ще видите, приканват от КСУДС.

Театралният сценарий и режисура са дело на Елена Бонева.

Участват психолози и социални работници от Комплекса за социални услуги за деца и семейства: Александър Кърджев, Атанаска Мунджийска, Георги Солдатски, Гергана Спасова, Диана Янева, Здравко Кьосев, Петя Генчева, Петя Шуманова, Стефка Найденова.

Нашите театрални представления имат благотворителен характер, а каузите са свързани с деца в нужда. Убедени сме, че всеки от нас може да даде на друг човек емоционална поддръжка, ободрение и съпричастност към неговото щастие, приканват от КСУДС.

„Казват, че народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е „сладкият мехлем” за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване”, заявява Чудомир.

 

Спектакълът може да бъде видян на 04.06.2018г., от 18.30 ч., в ДКТ „Константин Величков”.

Коментари