Общество

„Пътна полиция“ засилва контрола по пътищата през празничните дни

Ще се следи за превишена скорост, употреба на алкохол и правоспособност.

През идните празнични дни контролът от „Пътна полиция“ ще бъде засилен, съобщава МВР. На пътя ще се следи основно за превишена скорост, употреба на алкохол и правоспособност, заяви  Росен Рапчев – гл. инспектор в „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.

 

Очаква се трафикът да е интензивен утре от големите градове към малките населени места и на 8 май, когато предстои прибирането в обратна посока. Рапчев обясни, че на АМ „Тракия“ в посока изход от София няма ограничения. По-сложно и натоварено ще е движението по АМ „Хемус“. Напомни на пътуващите към Гърция, че там на 1 май е обявена общонационална транспортна стачка, което е възможно да затрудни движението в посока България. Създадена е организация и полицейски служители ще има на всичките входно-изходни пунктове, както и на местата, където се очакват задръствания и тапи, поясни още Рапчев.
Столичните пътни полицаи очакват утре да се повиши потокът на изходите на града, допълни инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“ в СДВР. Във връзка с това  на изходите на столицата ще бъдат разположени екипи, които при необходимост ще регулират и подпомагат движението за безпрепятствено излизане на колите от София. За да се улесни излизането от столицата, в посока изход към АМ „Струма“, ще бъде въведена  временна организация на движението и ще се осигурят две платна за придвижване на автомобилите. В дните, когато се очаква трафикът да е интензивен в обратната посока, ще бъдат взети реципрочни мерки.
Важна подробност е, че заради утрешната футболна среща между отборите на „Левски“ и ЦСКА, която ще се играе на Националния стадион, улиците около съоръжението ще бъдат затворени. Ще се допускат само колите на градския транспорт, Спешна помощ, полицията и пожарната.
От пътна полиция призоваха водачите да шофират  със съобразена с пътните условия скорост, с повишено внимание и да не навлизат в лентите за аварийно спиране.

Коментари