Общество

Пътна обстановка

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА:

През нощта на много места в Западна България ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевици. На 26.09.2015 г. над Източна България ще бъде предимно ясно. Минимални температури между 14° и 19°.

 

Утре облачността и над Източна България ще се увеличи и над страната времето ще бъде предимно облачно. На много места, главно в Западна и Централна България ще има валежи, в отделни райони значителни. В Източна България ще се усили вятърът от юг-югоизток и там дневните температури ще бъдат най-високи – до 26°-28°, докато в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне хладен въздух и максималните температури ще бъдат около 20°.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ „Тракия”: област Пазарджик:

във връзка с ремонтно-възстановителни работи на виадукта при км 67+027 на АМ „Тракия“, се въвежда ВОБД за улеснение на трафика:

– в началото на почивните дни /от петък 16:00 до неделя 10:00 часа/ две ленти в посока София-Бургас, една – в посока Бургас-София;

– а в края на почивните дни /от неделя 10:00 часа до понеделник 10:00 часа/ две ленти в посока Бургас –София и една – в посока София-Бургас в отбитите участъци.

във връзка с подготовка за извършване на превантивен ремонт, поради направа на прозорци в СПО /мантинела/ – затворени за движение са изпреварващите лента в двете посоки за участъка от км 74+900 до км 75+100. Движението се извършва в интензивна /активна/ и аварийна лента;

Във връзка с превантивен ремонт и възстановяване на технико-икономическите характеристики на участъка от магистралата от км 60+000 до км 90+200 се въвежда ВОБД: пълно затваряне на дясно платно и прехвърляне на движението /посока София-Пловдив/ в платното за насрещно движение /ляво платно/ в участъка от км 74+960 до км 78+930, като в затворения участък влиза съоръжение /моста при р. Тополница/ на км 77+857. Срок 31.10.2015 г.

Алтернативно направление на АМ „Тракия“ Пловдив-София е подбалканският път І-6 София-Пирдоп-Карлово. Пътуващите към Пазарджик може да ползват и път I-8 в отсечката след Ихтиман;

СЪСТОЯНИЕ НА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА:

ОПУ-Пазарджик:

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.

Ремонтни дейности: няма. /АПИ/

Коментари