Общество

Пътна обстановка

 

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА:

През нощта времето ще бъде ясно. Утре ще бъде предимно слънчево и горещо, а температурите ще са с още градус-два по-високи, достигайки 36°-41°. С около 5°-7° ще са по-ниски по Черноморието, поради слабия източен вятър. След обяд главно над планините и северозападните райони от страната ще се образува купеста облачност и е по-възможно на места да прегърми, отколкото да превали.

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ:

Въвежда се забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища, при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий, от 13.00 до 21.00 часа.

Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото повишение на температурите през летните месеци.

 Забраната ще отпадне при прогнозни температури по-ниски от 35 градуса за 10-дневен период, но не по-рано от 01.09.2015 г.

При действие на забраната автомобилите да изчакват извън пътното платно, на указаните от длъжностите лица места, без да пречат на останалите участници в движението.

Изключение ще се прави за пътни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ „Тракия”: За намаляване интензивността на трафика през участъците с ремонтни дейности на АМ „Тракия“ през областите София, Пазарджик и Пловдив, АПИ препоръчва да се използват следните алтернативни маршрути:

– път І-6 София-Карлово-път ІІ-64 Карлово-Пловдив;

– път І-8 София-Пловдив от п.в. Мирово до п.в “Пловдив Север“ /км 126+281/ или до п.в. „Пловдив Изток“ /км 133+112/.

област Пазарджик: поради ремонтно-възстановителни работи на виадуктите при км 61 и 67 на АМ “Тракия“, се въвежда ВОБД  за улеснение на трафика:

– в началото на почивните дни /от петък 16:00 до неделя 10:00 часа/ две ленти в посока София-Бургас, една в посока Бургас-София,

– в края на почивните дни /от неделя 10:00 часа до понеделник 10:00 часа/ две ленти в посока Бургас-София и една в посока София-Бургас в отбитите участъци. Срок до 25.09.2015г.; за улеснение на трафика в началото на почивните дни се въвежда реверсивно движение, както следва:

– /от вечерта на последния работен ден/ две ленти в посока София-Бургас, една – в посока Бургас-София,

В края на почивните дни:

– /от обяд на последния почивен ден/ две ленти в посока Бургас-София и една – в посока София-Бургас, в следните участъци:

– от км 60+600 до км 61+800;

– от км 66+454 до км 67+450;

Участниците в движението да карат с повишено внимание и съобразена скорост, и да спазват указанията на контролните органи;

СЪСТОЯНИЕ НА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА:

ОПУ-Пазарджик:

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.

Ремонтни дейности: няма. /АПИ/

Коментари