Общество

Пътна обстановка

ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ ПО ОСНОВНИТЕ ПЪТНИ НАПРАВЛЕНИЯ:

В дните с интензивен трафик около четирите почивни по случай Националния празник на Република България – 3 март, ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

 

На 2 март – сряда, последният работен ден преди четирите почивни дни, между 16 ч. и 20 ч. и в последния почивен ден – 6 март /неделя/, от 14 ч. до 20 ч., ще бъде ограничено движението на МПС над 12 т по следните участъци от републиканската пътна мрежа:

Автомагистралите;

път I-1 Видин – Ботевград;

път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;

път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

път I-5 Русе – Велико Търново;

път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;

път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас;

път II-18 Околовръстен път София;

път II-19 Симитли – Гоце Делчев;

път II-86 Пловдив – Смолян;

път II-99 Бургас – Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

СЪСТОЯНИЕ НА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА:

ОПУ-Пазарджик:

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

Път III-842 Юндола-Белово в участъка от км 0+000 до км 24+430 – ограничен за движение на МПС над 12 т, за целият зимен сезон.

Обходен маршрут: Белово-I-8-Септемврийски Ханчета-III-8402-с. ВарвараII-84-Велинград-II-84-Юндола и обратно.

Ремонтни дейности: няма./АПИ/

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА:

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде по-често значителна. През нощта валежите от дъжд в Южна България ще спрат, а облачността над Западна и Централна България ще се разкъса, на места до предимно ясно. По Черноморието ще започнат превалявания. През деня валежите по морския бряг постепенно ще спрат. Денят в Западна и Централна България ще започне с разкъсана облачност. По-късно през деня облачността ще се увеличи и вплътни и от югозапад ще започнат превалявания като валежите ще бъдат по-интензивни през нощта срещу петък. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от изток, а в Южна България – от юг. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните – между 12° и 17°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца е ще се понижава./meteo.bg/

Коментари