Общество

Пътна обстановка

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА:

През следващото денонощие ще е ветровито и сравнително студено. Ще духа умерен, в Северна България и по Черноморието временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната по-често значителна и едва към края на деня ще намалява. Само на отделни места в Родопската област ще превали. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 4° и 9°./meteo.bg/

 

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ „Тракия”: област Пазарджик: напълно се затваря до 17:00 ч на 11.12.2015 г. участъка от км 89+480 до км 91+576, дясно платно /посока Бургас/. Движението се прехвърля в ляво платно, в същия участък.

Отворени за движение при пътен възел „Пазарджик“ са направленията: Пловдив-Пазарджик; Пловдив-Панагюрище;

Затворени за движение са направленията при пътен възел „Пазарджик“:

София-Пазарджик; София-Панагюрище; Пазарджик-Пловдив; Панагюрище-Пловдив;

Обходни маршрути:

-/за движещите се София-Пазарджик/: АМ “Тракия“-п.в. “Калугерово“-път III-803-път II-37-Пазарджик;

-/за движещите се София-Панагюрище/: АМ “Тракия“-п.в. “Калугерово“-път III-803-път II-37-път II-37-Панагюрище;

-/за движещите се Пазарджик-Пловив/: Пазарджик-път I-8-Пловдив;

-/за движещите се Панагюрище-Пловдив/: път II-37-гр. Пазарджик-път I-8-Пловдив;

на АМ „Тракия“: на виадукт при км 67+027 – напълно се затваря движението в участък от км 66+700 до км 67+430 в посока гр. София. Движението в посоченият участък се прехвърля в платното за насрещното движение; във връзка с превантивен ремонт и възстановяване на технико-икономическите характеристики на участъка от магистралата от км 60+000 до км 90+200 се въвежда ВОБД: Алтернативно направление на АМ „Тракия“ Пловдив-София е подбалканският път І-6 София-Пирдоп-Карлово. Пътуващите към Пазарджик може да ползват и път I-8 в отсечката след Ихтиман; поради превантивен ремонт на съоръжението при км 63, в участъка от км 62+900 до км 63+600, дясно платно, посока Бургас. Движението се прехвърля в ляво платно, двупосочно. Срок до 04.12.2015 г.

СЪСТОЯНИЕ НА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА:

ОПУ-Пазарджик:

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:няма.

Ремонтни дейности: няма./АПИ/

Коментари