Институции

Първият ученически гвардейски отряд в Пазарджик получи днес своето знаме

Написано от ПЗИНФО

В Пазарджик днес се състоя церемония за тържественото връчване на знамето на XVIII ученически гвардейски отряд в Пазарджик, който е първи за областния град.

Официален гост на събитието, което се провежда под патронажа на Президента на Република България, бе вицепрезидентът Илияна Йотова, която се обърна към младите гвардейци с думите:

„Носете тези униформи с чест, учете се на храброст и на смелост, на отстояване на българските интереси и винаги помнете, че сте наследници на държава с много богати традиции, с много дълга и славна история. Носете с чест името българин. Помнете своята идентичност! Имайте българското самосъзнание и разпространявайте българската слава и култура по целия свят. С тези думи Илияна Йотова се обърна в приветствието си към младите гвардейци от Пазарджик“.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов в своето слово изтъкна, че сформирането на младежки гвардейски отряд е „още едно доказателство, че когато всички институции в лицето на държавата, местната власт и неправителствения сектор се обединят, се получават резултати, с които всички да се гордеят. Щастлив съм, че Пазарджик отново е добър пример в това да пазим традицията, да имаме отношение към младите хора и по този начин да гледаме в бъдещето като достойни българи, като хора със самочувствие и ясна визия, които знаят какво искат да направят и къде искат да стигнат, каза още Попов.

Гости на церемонията бяха още областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, полковник Кънчо Иванов- командир на националната гвардейска част, общински съветници и представители на културни институции.

Коментари